Preskocit navigáciu

Druhý Danubia Bridge oslávil úspech


Druhý Danubia Bridge oslávil úspech

Už po druhý krát zorganizovalo - tentoraz na akademickej pôde slovenských ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši /25. - 28. november 2019/ - martinské Stredisko civilno-vojenskej spolupráce a psychologických operácií, patriace do štruktúr Veliteľstva síl pre špeciálne operácie, medzinárodnú konferenciu špecialistov CIMIC (civilno-vojenskej spolupráce), PSYOPS (psychologických operácií), INFOOPS (informačných operácií) a STRATCOM (strategickej komunikácie) s implementovaným workshopom.
Cieľom konferencie bola výmena skúseností, techník, taktík a postupov z takticko-operačnej úrovne v oblasti hybridných hrozieb prítomných v priestore Európskej únie a Aliancie. Spíkri konferencie predstavili svoje národné útvary a centrá orientované k minimalizácií hybridných hrozieb vo vlastných krajinách. Zaujímavé námety riešení aktuálnych hybridných hrozieb a výziev boli progresívnou súčasťou odbornej diskusie účastníkov konferencie z domácej scény, Írska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Spojených štátov amerických, zástupcov OBSE (Organization for Security and Co-operation in Europe - Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe) a Spoločného operačného veliteľstva spojeneckých síl z holandského Brunssumu.
Po prvý krát sa konferencie zúčastnili aj zástupcovia zásadných mimovládnych organizácií GLOBSEC (Global Security), STRATPOL (Strategic Policy Institute – Inštitút strategickej politiky), SSPI (Slovak Security Policy Institute - Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku) a OSF (Open Society Foundations - Nadácia otvorenej spoločnosti). Tieto sú považované za expertné prvky civilných organizácií, pôsobiacich v mimovládnom priestore, zaoberajúce sa hybridnými hrozbami, informačnými operáciami a strategickou komunikáciou.
Medzi čestnými hosťami konferencie a workshopu sme privítali štátneho tajomníka ministerstva obrany SR Róberta Ondrejscáka a náčelníka Štábu strategického plánovania slovenského generálneho štábu brigádneho generála Petra Babiara. Obaja ocenili stretnutie takto úzkošpecializovanej skupiny odborníkov, no i platformu konferencie jedinečnej v prostredí Aliancie.


Druhý Danubia Bridge oslávil úspechDruhý Danubia Bridge oslávil úspechDruhý Danubia Bridge oslávil úspechDruhý Danubia Bridge oslávil úspechDruhý Danubia Bridge oslávil úspech 2Druhý Danubia Bridge oslávil úspech 2Druhý Danubia Bridge oslávil úspech 2Druhý Danubia Bridge oslávil úspech 2

Autor: major Matúš Šostronek , Foto: nadrotmajster Peter Poláček - Dátum: 01.12.2019
Čítanosť: 9217
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share