Preskocit navigáciu

Náučný pochod obrancov Nových Zámkov


Náučný pochod obrancov Nových Zámkov

Druhý ročník pochodu pod názvom „Obrancov Nových Zámkov“, zorganizovaný pod záštitou Jednoty ČsOL Senec, sa konal v sobotu 5. septembra v meste Nové Zámky. Cieľom pochodu bolo oživiť pamiatku padlých čsl. legionárov a príslušníkov čsl. domobraneckých jednotiek, ktorý v rokoch 1918 až 1919 bojovali na juhu Slovenska proti maďarskej armáde.

Trasa pochodu s celkovou dĺžkou tridsať kilometrov prechádzala autentickými miestami bojov v úseku novozámockej fronty. Preverila fyzickú zdatnosť nielen príslušníkov ozbrojených zložiek, veteránov, ale aj civilistov, fanúšikov armády a vojenskej histórie. Počas podujatia vládla medzi účastníkmi dobrá nálada a priateľská atmosféra. Po úspešnom zvládnutí trasy dostali všetci účastníci pamätnú medailu s certifikátom.

Pochodu sa zúčastnili aj dvaja príslušníci z roty zásob a prepravy práporu logistickej podpory 1. mechanizovanej brigády Topoľčany, rotmajster Roman Ciganik a desiatnička Stanislava Vaňová. Menovaní sa už viackrát zúčastnili pochodov, ktoré sa uskutočnili v Slovenskej a aj v Českej republike, čím pozitívne reprezentovali nielen prápor, ale aj ozbrojené sily. 


Náučný pochod obrancov Nových ZámkovNáučný pochod obrancov Nových ZámkovNáučný pochod obrancov Nových Zámkov

Autor: rtm. Roman Ciganik , Foto: des. Stanislava Vaňová - Dátum: 11.09.2015
Čítanosť: 7149
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share